Reka Kaapeli Oy

Reka Kaapeli valmistaa sähkökaapeleita 75 V:n tiedonsiirtokaapeleista 170 kV:n suurjännitemaakaapeleihin. Tuotteita markkinoidaan neljän brändinimen alla: Reko-vakiokaapelit, halogeenittomat Rekoclean-kaapelit, palonkestävät Flamerex-kaapelit ja Dryrex keski- ja suurjännitemaakaapelit. Yhtiön asiakastoimialana ovat teollisuus, rakentaminen ja sähkönsiirto sekä laitevalmistajat.

Reka Kaapeli on viime vuosina panostanut mm. häiriöttömän sähkönjakelun varmistaviin  maakaapeleihin, kriittisiin tiloihin soveltuvien palonkestävien kaapelien sekä tuulimyllyissä käytettävien/tuulimyllyihin asennettavien voimakaapeleiden tuotekehitykseen ja valmistusprosessin kehittämiseen.

Reka Kaapeli on kansainvälisesti toimiva teollisuusyritys, joka on Suomen suurimpia kaapelinvalmistajia. Yhtiön päämarkkina-alueena ovat Pohjoismaat, Baltia ja Venäjä ja yhtiön tuotantolaitokset ovat Keuruulla, Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Reka Kaapelin palveluksessa on noin 250 henkilöä.

Yhtiöllä on omat myyntiyhtiöt Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Baltiassa ja Venäjällä, muilla markkinoilla toimitaan paikallisten agenttien kautta. Yhtiön ensisijaisina kasvumarkkinoina ovat Pohjoismaat ja Baltia.

Keuruulla valmistetaan asennus-, ohjaus-, liitäntä-, kytkentä- ja tiedonsiirtokaapeleita. Merkittävän osan tehtaan tuotannosta muodostavat palonkestävät ja halogeenittomat kaapelit. Ne soveltuvat kriittisiin tiloihin, joissa oleskelee paljon ihmisiä, ja evakuointi palon sattuessa on hankalaa. Keuruulla hoidetaan myös kaikkien tehtaiden yhteinen kuparilanganveto,  ja moderni logistiikkakeskus lähettää valmiit tuotteet sovitusti asiakkaille.

Riihimäen uusinta teknologiaa hyödyntävällä tehtaalla valmistetaan keski- ja suurjännitemaakaapeleita. Riihimäellä on panostettu viime vuosina maakaapeleihin,  jotka varmistavat sähkönjakelun myös myrskyjen aikana.

Hyvinkään tehdas on erikoistunut 1 kV:n voimakaapeleiden valmistukseen. Ilmastonmuutoksen myötä tuulivoiman käyttö energian lähteenä on noussut voimakkaasti esille. Hyvinkäällä valmistetaan mm. ohjauskaapeleita tuulimyllyn rakenteisiin ja syöttökaapeleita tuulimyllyltä sähköasemalle.

Reka Kaapelin vahvuuksia ovat hyvä, pitkäaikainen yhteistyö asiakkaidensa kanssa, vahva markkinoiden tuntemus, aktiivinen asiakaspalautteeseen pohjautuva tuotekehitys sekä jatkuva tuotannollisen osaamisen kehittäminen.  

Reka Kaapeli toimii aktiivisesti mukana sähköalan Hyvinvointia Sähköllä Visio 2030 -hankkeessa.

www.reka.fi