Reka Kaapeli – Suurin suomalaisomisteinen kaapelivalmistaja

Reka Industrialin omistama Reka Kaapeli valmistaa kaapelia teollisuuden, rakentamisen, sähkönsiirron sekä laitevalmistajien tarpeisiin. Reka Kaapelin päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaat, Baltia ja Venäjä. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 250 henkilöä.

Reka Kaapelin vahvuuksia ovat hyvä, pitkäaikainen yhteistyö asiakkaidensa kanssa, vahva markkinoiden tuntemus, aktiivinen asiakaspalautteeseen pohjautuva tuotekehitys sekä jatkuva tuotannollisen osaamisen kehittäminen.

Reka Kaapeli valmistaa sähkökaapeleita 75 V:n tiedonsiirtokaapeleista 170 kV:n suurjännitemaakaapeleihin. Tuotantolaitokset sijaitsevat Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Keuruulla. Yhtiöllä on myyntiyhtiötä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Baltiassa ja Venäjällä. Tuotteita markkinoidaan viiden brändin alla:

FlameRex- Keski ja suurjännitekaapelit
Palonkestävät kaapelit
Dry Rex
Keski- ja suurjännitekaapelit
Literex
Halogeenittomat kaapelit
PowerRex- verkonasennuskaapelit
Verkonasennus -kaapelit
Reka - vakiokaapelit logo
Vakiokaapelit

Keuruulla valmistetaan asennus-, ohjaus-, liitäntä-, kytkentä- ja tiedonsiirtokaapeleita. Merkittävän osan tehtaan tuotannosta muodostavat palonkestävät ja halogeenittomat kaapelit, jotka soveltuvat kriittisiin tiloihin, joissa oleskelee paljon ihmisiä, ja joissa evakuointi palon sattuessa on hankalaa. Keuruulla hoidetaan myös kaikkien tehtaiden yhteinen kuparilanganveto, ja moderni logistiikkakeskus lähettää valmiit tuotteet sovitusti asiakkaille.

Riihimäen tehtaalla valmistetaan keski- ja suurjännitekaapeleita. Riihimäellä on panostettu viime vuosina maakaapeleihin, jotka varmistavat sähkönjakelun myös myrskyjen aikana. 

Hyvinkään tehdas on erikoistunut 1 kV:n voimakaapeleiden valmistukseen, joista suuri osa menee pienjänniteverkon maakaapelointiin. Tietoisuus ilmastonmuutoksesta tuulivoiman käyttö energian lähteenä on noussut voimakkaasti esille. Hyvinkäällä valmistetaan mm. ohjauskaapeleita tuulivoimalan rakenteisiin ja syöttökaapeleita tuulimyllyltä sähköasemalle. 

Reka Kaapeli on aktiivinen toimija yhteiskunnassa. Yhtiö on mukana muun muassa sähköalan Hyvinvointia Sähköllä Visio 2030 -hankkeessa sekä kaapelivalmistajien kattojärjestössä Europacablessa.

Lisätietoja: www.reka.fi